Det är inte bara bolånetakets fel

7 januari 2013 - Nyhet

Pressrelease

Det är inte bara bolånetakets fel

 

Bostadsbyggandet går ner för femte året i rad, trots att vi har en folkökning.  Det går inte bara att skylla på bolånetaket, menar Joachim Olsson, en av delägarna till Blomkvist Bygg, som nu lanserar ett nytt koncept för villor och fritidshus under namnet Lyckebohus.

 

Platsbyggda hus

Marknaden saknar rätt produkter av hus till rätt pris. Det finns billiga, och det finns bra men dyra alternativ. Våra hus kommer att ha en standard med välkända produkter och vi bygger husen på plats, med en välisolerad yttervägg i tre skikt, säger Christian Blomkvist VD.

Med den erfarenheten som vi samlat på oss under tio år som återförsäljare av VärsåsVillan, tar vi det bästa från husföretagen och kombinerar med det bästa från platsbyggda hus. På så sätt får vi en produkt som kunden enkelt kan förstå, och kan påverka, tillägger Oskar Cederqvist.

 

Konceptet

När vi började skissa på konceptet hade vi iPhone som utgångspunkt. Under tiden som mobiltelefonstillverkare fokuserade på att designa nya knappsatser och mindre telefoner, kommer en ny produkt ut på marknaden, som inte liknar dom andra. Helt plötslig ansågs det av många att så här ska en telefon vara.

Det är här vi ska vara. En produkt som är prisvärd, enkel att ta till sig, avancerad i sin enkelhet och genomtänkt säger Joachim.

Men det är inte bara produkten dom fokuserar på, utan konceptet innehåller allt från första kontakten till två år efter inflyttning.

 

Tillsammans med väl inarbetade underentreprenörer erbjuder Lyckebohus totalentreprenad. Fast andra uppgörelser är möjliga. Lyckebohus kommer under våren att släppa fler, för branschen nya och unika, grepp för att ge så många som möjligt råd att bygga ett nytt hem.

 

Blir det nyanställningar?

Vi ökade vår sysselsättning under 2012, och det är viktigt för oss att vara ett stabilt företag som finns kvar på marknaden. Inte minst eftersom en totalentreprenör har ansvar för husbyggnationen i tio år efter färdigställandet. Framåt mars 2013 kan det bli aktuellt med nyanställningar avslutar Christian.

 

 

Blomkvist Bygg, Lyckebo Östby 2013-01-07

 

 

För ytterligare upplysningar kontakta

Joachim Olsson

Blomkvist Bygg / Lyckebohus

0708 – 10 36 69

joachim.olsson@blomkvistbygg.se